FLORAL ARRANGER
Szkoła Florystyczna Agnieszki Stój
Oferta szkoleniowa skierowana do osób, które ukończyły kurs podstawowy lub uzupełniajacy w MCEF, lub posiadają minimum dwu letnie doświadczenie pracy w kwiaciarni. Program "Florysta" obejmuje szkolenia praktyczne i teoretyczne mające na celu przygotowanie do egzaminu państwowego. Kształcenie odbywa się według autorskiego programu bazującego na wytycznych przygotowanych przez Ministerstwo Edukacji Narodowej - kod zawodu 343203. Po pozytywnie zdanym egzaminie, absolwent otrzymuje dyplom potwierdzający kwalifikacje w zawodzie "Florysta".
Cel jaki postawiliśmy przed MCEF, to ciągłe podnoszenie świadomości florystycznej poprzez kształcenie fachowców, profesjonalistów znających wszelkie możliwe techniki i style, a co za tym idzie mogących wyrazić swoje emocje w tworzonych przez siebie bukietach, kompozycjach i dekoracjach roślinnych.
Czas trwania programu - 400 godz
Cena - 2400 zł / zjazd
Całość programu: 10 zjazdów, w tym e-learning
ZAPISY DO 15 Czerwca 2025
Nazwa obowiązkowych zajęć edukacyjnych - moduły M
M2. Projektowanie dekoracji roślinnych (40 godzin)
Nazwa jednostki modułowej zgodnie z wytycznymi dla zawodu Florysta - 343203
M2.J1. Określanie kulturowych podstaw florystyki
M2.J2. Wykorzystywanie barw we florystyce
M2.J4. Opracowywanie dokumentacji projektowej
M2.J3. Stosowanie zasad kompozycji plastycznej
Nazwa obowiązkowych zajęć edukacyjnych - moduły M
M3. Wykonywanie dekoracji roślinnych (264 godzin)
Nazwa jednostki modułowej zgodnie z wytycznymi dla zawodu Florysta - 343203
M3.J1. Organizowanie stanowiska pracy florysty
M3.J2. Wykonywanie wyrobów okolicznościowych
M3.J4. Sadzenie roślin w pojemnikach
M3.J3. Dekorowanie wnętrz roślinami
Wypłnij zgłoszenie do programy Florysta i wyślij do MCEF.
Informacje zwrotne otrzymasz zgodnie z harmonogramem programu zgłoszeń.
Używamy plików cookie w celu zapewnienia użytkownikom wygodnego korzystania z portalu. Korzystając z naszej strony, wyrażasz zgodę na używanie plików cookie zgodnie z naszą polityką dotyczącą korzystania z plików cookie.